Waarschijnlijk volgt iedereen de berichtgeving in de media over het coronavirus. Ook in Nederland zijn er inmiddels steeds meer besmettingen bekend. Om deze reden willen wij jou dan ook informeren hoe wij hiermee omgaan in de praktijk en ook hoe je hier zelf mee om kunt gaan.

Belangrijke informatie over het coronavirus

Het virus is vooral risicovol voor oudere mensen en mensen die verzwakt zijn door andere ziekten. Om besmetting te voorkomen is preventie heel belangrijk. Daarin hebben wij allemaal een rol.

Wat kun je zelf doen om besmetting en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan? 

  • Was je handen regelmatig met water en zeep
  • Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog, niet in de handen
  • Gebruik papieren zakdoekjes

In onze praktijk gelden de gebruikelijke hygiëneregels, maar we vragen nu extra aandacht voor het volgende:

  • Gebruik een schone handdoek als je bij ons komt trainen
  • Zorg ervoor dat je elke keer de trainingsapparatuur goed reinigt na het gebruik.

En let goed op!: 

Heb je griepverschijnselen en ben je de afgelopen 14 dagen in een gebied geweest waar het coronavirus heerst of heb je contact gehad met iemand die besmet is of uit een risicogebied komt, meld je dan telefonisch bij de huisarts en neem contact op met ons.

Het RIVM heeft dit advies op 1 maart uitgebreid en geeft aan dat je ook bij milde luchtwegklachten een dag thuis moet blijven als je uit een risicogebied komt of contact gehad hebt met een besmette patiënt of iemand die uit een risicogebied komt.

Wij houden de ontwikkelingen rondom het coronavirus in de gaten en zullen deze informatie updaten indien nodig. Op de website van het RIVM is meer informatie te vinden en wordt de actuele stand van zaken vermeld (https://www.rivm.nl/coronavirus).