top of page
DSC04976.jpg

Onze behandelmethodes

Heeft u klachten en/of aandoeningen die niet verholpen kunnen worden? Bij Fydee Vitae maken wij gebruik van unieke producten en behandelmethodes om uw klachten zo goed mogelijk te kunnen behandelen. Op deze pagina hebben wij de unieke producten en behandelmethodes voor u op een rijtje gezet.

Chiropractie-De-Bilt-3-scaled-350x350.jpg

Chiropractie

Op ons Rug Expertise Centrum locatie in De Bilt maken wij gebruik van Chiropractie. Wat is Chiropractie? De wervelkolom beschermt het ruggenmerg, dat samen met de hersenen het centraal zenuwstelsel vormt. Indien zich in de wervelkolom functiestoornissen voordoen, dan ontstaan er ook storingen in de doorstroming van de zenuwimpulsen door het ruggenmerg en de daaruit aftakkende zenuwen. Door deze functiestoornissen in de wervelkolom op te heffen, kunnen zenuwimpulsen onbelemmerd hun doel bereiken, waardoor organen en weefsels goed kunnen functioneren. De chiropractor heft deze functiestoornissen op door middel van specifiek gerichte manipulaties van de wervelkolom.

David Spine training

Dit revalidatieprogramma wordt uitsluitend aangeboden binnen de Rug Expertise Centrum vestiging in De Bilt. Onze rugexperts gaan tijdens dit programma zeer intensief met u en uw rug aan de slag. Naast het 2x per week, gedurende 2 maanden, intensief trainen op de beste rugrevalidatie apparatuur van David Spine, vindt behandeling en begeleiding door onze fysio- en/of manueeltherapeuten plaats, waarbij u doorlopend gecoached wordt op het vlak van kennis van uw rug en houding, pijn, lifestyle, voeding en beweging. De inzet van onze fysiotherapeuten wordt veelal vergoedt door uw (aanvullende) zorgverzekering. Voor het trainen op de David Spine rugrevalidatie-apparatuur geldt een eigen bijdrage van 240 euro voor 16 trainingen.

DSC05054.jpg
DSC05085.jpg

Dry needling

Bij de behandelmethode dry needling wordt een dunne acupunctuurnaald gebruikt. Dit voel je niet of nauwelijks. Deze naald wordt met een speciale techniek kort in een verdikking van de spier geprikt. De spier wordt geprikkeld omdat de kleine verkrampingen (triggerpoints genoemd) hiermee geactiveerd worden. Wanneer een spierverharding of triggerpoint wordt geraakt, spant de spier zich kort aan. Dit kan wat pijnlijk aanvoelen, maar dit wijst er vaak op dat een positief effect bereikt wordt. Het gevolg van spieraanspanning is namelijk spierontspanning. Triggerpoints kunnen zich bijvoorbeeld in het lichaam uiten in;

  • Stijfheid van een spier, al dan niet met pijn

  • Bewegingsbeperkingen in betrokken gewrichten

  • Verminderde kracht in betrokken spieren

  • Anders’ gaan bewegen om pijn te ontwijken

  • Duizeligheid, tintelingen of hoofdpijn

De ergonomische zooltjes van het Rug Expertise Centrum

De ergonomische zooltjes van het Rug Expertise Centrum zijn ter aanvulling van uw behandeling. De zooltjes zijn van toepassing bij mensen met veel rug- en nekklachten.

Na veel analyse en onderzoek is Rein-Jan tot de conclusie gekomen dat de stand van de voeten een heel groot effect heeft op de stand van het bekken. Een scheef bekken heeft een bijzonder negatief effect op de mechanische stand van de rug en de mate van doorbloeding en bezenuwing van de benen. Samen met een team van experts heeft hij onze zgn. Insole Trainers ontwikkeld.

IMG_2785_1024x1024_2x-350x350.jpg
DSC04981.jpg

Flexchair training

Uit de laatste onderzoekscijfers blijkt dat ongeveer 80% van de klachten die de fysiotherapeut ziet, lage rugklachten zijn. Eén van de oorzaken van toename in de rugklachten, is dat mensen steeds meer zittend werk verrichten en dus steeds minder actief is. Om rugklachten te trainen of juiste te voorkomen is, het daarom goed om de diepe rug- en buikspieren (oftewel core stability) te trainen. Met de Flexchair worden deze diepe rug- en buikspieren getraind.

De Krullaards Perfect Reset methode

De Krullaards Perfect Reset methode is gericht op het rechtzetten van het bekken en het wegnemen of verminderen van pijnklachten die hieruit voortkomen, vooral aan de nek en rug. Een Krullaards Perfect Reset therapeut bekijkt en bespreekt altijd of de therapie zinvol of wenselijk is in uw situatie.

Wij passen deze unieke behandelmethode in veel gevallen toe bij patiënten, waarbij andere behandelmethodes niet werken. Heeft u rug- en bekkenklachten, en wordt dit veroorzaakt door een scheef bekken? Dan is de Krullaards Perfect Reset methode wat voor u!

DSC04954.jpg
Ontwerp-zonder-titel-2-350x350.jpg

Manuele therapie

Onze manuele therapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van klachten aan het gewricht en de wervelkolom. Bij manuele therapie wordt er gebruik gemaakt van specifieke technieken voor het versoepelen van het gewricht, waardoor u weer pijnvrij kunt bewegen en een betere houding kunt aannemen. De manueel therapeut zal u indien nodig advies en oefeningen meegeven om terugkerende klachten te voorkomen. Nek- en schouderklachten kunnen pijn uitstralen naar de armen. Zo kan het bij lage-rugklachten ook zijn dat dit pijn uitstraalt naar de benen. Om de oorzaak zo goed mogelijk te kunnen achterhalen doen wij onderzoek aan de hand van een intake. Op deze manier kunnen wij beter de oorzaak van uw pijnklachten behandelen.

bottom of page